Hoe maak je witte kunststof tuinmeubelen schoon?

Tuinmeubel

Deze stoelen zie je nog overal, de klassieke witte kunststof tuinmeubelen, zeg maar een goedkope tuinset. En terecht zie je deze kunststof tuinmeubelen ook terug op terrassen en balkons, want ze bieden het voordeel dat ze ongecompliceerd en onderhoudsvriendelijk zijn.

Tuinmeubelen van kunststof zijn robuust en weerbestendig.

Bovendien kunnen ze snel worden opgeborgen, of het nu gaat om de opvouwbare versie of de versie om te stapelen. En vergeleken met andere tuinmeubelen, of het nu van hout, polyrotan of aluminium is, zijn ze goedkoper. Vooral degenen die op zoek zijn naar tuinmeubelen, misschien voor een vakantie op een camping, grijpen hier vaak naar. Deze stoelen zijn echter relatief gevoelig voor UV-stralen, waardoor het plastic snel veroudert, waardoor het materiaal broos wordt en zijn glans verliest.

Hoe witte plastic tuinmeubelen schoon te maken

Wanneer deze witte tuinmeubelen uit de winterkwartieren worden gehaald en zomerklaar worden gemaakt, zijn ze vaak stoffig en vuil. Maar dat is vaak slechts oppervlakkig.

En voor een eenvoudige reiniging heb je alleen warm water met afwasmiddel of een allesreiniger nodig, waarna de witte kunststof tuinmeubelen weer als nieuw glanzen. Wrijf de kunststof tuinmeubelen echter na het reinigen droog, zodat er geen lelijke watervlekken ontstaan. In het algemeen dient u bij het reinigen geen schuurmiddelen te gebruiken. Hoewel het waar is dat schuurmiddelen, zoals afwasmiddel, stof en vuil van stoelen verwijderen, laten schuurmiddelen kleine, fijne krasjes achter op het oppervlak van de tuinmeubelen. En in deze kleine krasjes kan het vuil optimaal worden afgezet.

Volg bij het gebruik van kunststofreinigers altijd de instructies

Als u echter besluit om speciale kunststofreinigers te gebruiken, moet u altijd de exacte instructies volgen, anders kunnen de intensieve actieve ingrediënten het oppervlak van het plastic beschadigen. In principe moet u uw kunststof tuinmeubelen echter regelmatig, dus één keer per week, met een vochtige doek afnemen. Zo verwijder je licht en oppervlakkig vuil en elimineer je ook de elektrostatische lading die de vuildeeltjes aantrekt.

Maak witte plastic tuinmeubelen schoon met deze truc

Als de witte kunststof tuinmeubelen na verloop van tijd grijs worden, helpt het om zuiveringszout te gebruiken voor het schoonmaken. Eerst worden de tuinmeubelen zoals gebruikelijk schoongemaakt met water en afwasmiddel. Vervolgens wordt de baking soda op een vochtige doek gedaan en wordt het kunststof tuinmeubel met de vochtige doek schoongemaakt, het geheel even laten inwerken en tenslotte afwassen met water. Bakpoeder bevat bakpoeder, dat vuil oplost en ook donkere verkleurde plekken lichter maakt.

Een andere optie is om autopolish te gebruiken. Klinkt een beetje vreemd, maar het product is geschikt voor alle vormen van kunststof, het beschermt het oppervlak van de tuinmeubelen en geeft het een nieuwe glans.

Hoe maak je witte kunststof tuinmeubelen schoon?
Schuiven naar boven