De 5 meest voorkomende fouten bij het spelen met honden

Spelen

Je kunt niet fout gaan met honden spelen, denk je? Dat is een vergissing. We noemen de vijf meest voorkomende fouten.

1. Je speelt halfslachtig
2. Je laat speelgoed rondslingeren
3. Je koopt lukraak speelgoed
4. Je speelt te lang
5. Je hebt te veel speelgoed

In principe heeft elke hond een natuurlijk instinct om te spelen, de een meer, de ander minder. En als er met de trouwe viervoeter wordt gespeeld, is dat voor beide kanten leuk. Toch gebeuren er van tijd tot tijd fouten. We onthullen de vijf meest voorkomende.

Je speelt halfslachtig

Als je alleen met je hond speelt omdat het weer tijd is, zal hij het meteen merken en al snel zijn interesse verliezen. Honden zijn erg gevoelig en kunnen voelen wanneer mensen iets leuk vinden of niet. Daarom moet u zich alleen tijdens de speeltijd met de hond bezighouden en niet “doen” ernaast. Dan zal de trouwe viervoeter meer plezier hebben en echt stoom afblazen. En trouwens, je versterkt ook de band met je hond.

Je laat speelgoed rondslingeren

Als je klaar bent met samen spelen, berg je het speelgoed weer op. Want als deze voor de viervoeter altijd bereikbaar is, verliest hij al snel zijn charme en heeft de hond al snel geen zin meer om ermee te spelen.

Je winkelt lukraak naar speelgoed

Er kunnen ook fouten worden gemaakt bij het kiezen van speelgoed. Dit moet vooral veilig zijn en niet bestaan ​​uit kleine onderdelen die de viervoeter zou kunnen inslikken, zoals de ogen van een knuffeldier. Daarnaast moet het speelgoed zo robuust en stabiel mogelijk zijn, zodat het niet na een paar dagen vervangen hoeft te worden. Je ziet snel welk speeltje jouw lieveling het meest aanspreekt en welke minder interesse opwekt. Gebruik dit als leidraad bij het kopen van nieuw speelgoed zodat je hem weer op de zenuwen raakt. Belangrijk: in onze foto’s in dit artikel laten we u zien. Honden spelen met een stok. Dit is niet zonder gevaar, omdat de stok kan versplinteren en verwondingen kan veroorzaken bij de hond. Gebruik speelgoed dat speciaal voor honden is gemaakt.

Je speelt te lang

Ook is het belangrijk dat je niet te lang met je hond speelt. Zelfs als hij helemaal niet buiten adem lijkt te zijn, moet hij niet overweldigd worden door gamen. Het is beter om korte spellen meerdere keren te spelen dan een keer heel lang. 10 tot 15 minuten zijn meestal voldoende om de hond uit te putten en het spel leuk te houden.

Je hebt te veel speelgoed

Te veel speelgoed kan snel leiden tot sensorische overbelasting bij honden. En dit kan betekenen dat hij ineens geen zin meer heeft om samen te spelen omdat het hem meer stress dan het hem behaagt. Natuurlijk moeten er vijf tot tien verschillende soorten speelgoed beschikbaar zijn om voor afwisseling te zorgen.

De 5 meest voorkomende fouten bij het spelen met honden
Schuiven naar boven